Suport Premenstrual

16,90 lei

G76

Elimină disconfortul datorat instalării menstruaţiei.

INGREDIENTE/CAPSULĂ:

-creţişoară (Alchemillae herba) 90 mg

-traista ciobanului (Bursae pastoris herba)

-frunze de roiniţă (Melissae folium)

-extract uscat de fructe de mielărea (Agni casti fructus) standardizat în min. 5% flavone 30 mg

-extract uscat de scoarţă de salcie (Salicis cortex) standardizat în min. 15% salicină.

Mielăreaua este o plantă cunoscută şi folosită încă de pe vremea lui Hippocrate pentru sănătatea aparatului genital feminin. Numeroase studii ulterioare au demonstrat

capacităţile acestei plante de a echilibra producția de estrogeni și progesteron. Reduce disconfortul datorat sindromului premenstrual, scade turgescenţa sânilor, ajută la reglarea ciclului menstrual, favorizează fertilitatea.

Traista ciobanului îşi datorează numele fructelor sale în formă de traistă. Este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale vasoconstrictoare la nivelul uterului, fiind tradiţional folosită pentru reducerea fluxului menstrual abundent. Este utilă femeilor care se confruntă cu tulburări ale ciclului menstrual.

Creţişoara este renumită pentru menţinerea sănătăţii aparatului genital feminin. În germană se numeşte şi „Frauenmantel” – mantou de damă sau „Frauenkraut” – planta femeilor. Acţiunea astringentă este corelată cu efectul uterotonic, şi de reducere a fluxului menstrual.

Roiniţa relaxează musculatura netedă şi are efecte calmante datorită uleiului volatil pe care îl conţine. Este eficientă în ameliorarea iritabilităţii şi fluctuaţiilor emoţionale din perioada premenstruală.

Scoarţa de salcie conţine din abundenţă salicin, constituent care se transformă în organism în acid salicilic, fiind utilă pentru eliminarea disconfortului abdominal din sindromul premenstrual.

BENEFICII ALE UTILIZĂRII:

-reduce disconfortul abdominal din perioada menstruaţiei

-reglează ciclul menstrual

-echilibrează producţia de estrogeni şi progesteron

-reduce fluxul menstrual abundent

-scade turgescenţa sânilor

ATENŢIONĂRI:

Nu se recomandă sub vârsta de 12 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:

Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine şi mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:

La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.

MOD DE ADMINISTRARE:

1 capsulă de 3 ori pe zi, între mese*.

Dacă este nevoie de un efect mai puternic se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.

Durata curei: Se administrează cu 10 zile înainte de menstruaţie. În caz de ciclu abundent şi neregulat, se administrază pe parcursul întregii luni.

Cura se urmează 4-6 luni consecutiv.

* între mese înseamnă ca administrarea să nu fie asociată cu alimentaţia, de aceea este optim să se facă la distanţă de minim o oră faţă de ultima masă, şi o oră faţă de masa următoare. Aceasta presupune că produsul se poate administra dimineaţa, cu minim o oră înainte de masă, iar seara la minim o oră după masă.

ASOCIERI RECOMANDATE:

-acest produs se poate asocia cu capsule Normoflux -G82.

Prezentare: 60 capsule a 300 mg.

Related Products